Social media app VERO: true social of een tijdelijke hype?

De laatste weken wordt er steeds meer gepraat over de social media app VERO. De app bestaat al een tijdje, maar de downloads nemen steeds meer toe. In deze blog deel ik alle voor- en nadelen van deze app.

 

De slogan van VERO is ‘True social’, waarmee het bedrijf wil overbrengen dat VERO staat voor authenticiteit en privacy op het gebied van social media. VERO vindt dat social media niet meer te vergelijken is met het echte leven. Je hebt op de bestaande social media apps, zoals Instagram en Facebook, geen idee wie wat van je weet, wat er met je foto’s gebeurt en met wie je nou precies je posts deelt. Dít is precies wat VERO tegen wil gaan.

 

Smarter sharing

Als je een post wil plaatsen op VERO kun je kiezen uit 6 opties: camera, link, muziek, tv, boek en plaats. Elke categorie is slim gekoppeld aan andere services. Zo is de knop ‘muziek’ gekoppeld aan Itunes en ‘boek’ aan Ibooks. Hierdoor heb je na het intypen van je zoekopdracht meteen het gewenst resultaat, inclusief een mooie cover foto. Typ er zelf een leuke beschrijving bij en klaar is kees!

 Het mooie aan VERO vind ik dat je zelf kan kiezen met wie je je post wil delen. Als je met iemand een connectie maakt, kan je kiezen of diegene een ‘close friend’, ‘friend’, ‘acquaintance’ of ‘follower’ is. Hierdoor kan je bij het plaatsen van een post kiezen met wie je het wil delen, waarbij je kan kiezen uit die 4 categorieën. Hiermee biedt VERO je de mogelijkheid om ook eens je allerlelijkste selfie te delen met je echte close friends, klinkt goed toch? 😉

Link building

Waar het op Instagram onmogelijk is om links te delen met je volgers, is er op VERO zelfs een aparte knop voor aangemaakt. Door op de knop ‘link’ te klikken, kun je je blog, nieuwe product, heerlijkste recept of ander leesvoer delen met je volgers.

 

Inspiratie

Op dit moment zit ik bijna dagelijks door Pinterest te scrollen voor inspiratie. VERO wil dat alles in 1 app te vinden is, dus hebben de ontwikkelaars ervoor gezorgd dat je eenvoudig inspiratie op kan doen in de app. Dit is te vinden in VERO Collections, een overzichtelijke plek met allerlei posts van je vrienden. In deze Collections kan je filteren tussen de 6 opties die hierboven zijn besproken. Zo kun je bijvoorbeeld kijken welke Netflix series je vrienden op dat moment kijken en welke track echt een must-listen is!

 

Geen advertenties

Een groot voordeel van de app is dat er geen advertenties worden getoond. Dit is bewust gedaan, omdat ze het leven op social media zoveel mogelijk in eigen beheer van de gebruikers willen houden. Maar, laten we wel eerlijk zijn. Instagram was voor ze in 2015 advertenties gingen invoeren ook veel gebruiksvriendelijker. Desalniettemin gebruikt iedereen het nog steeds. Als VERO écht zo’n succes gaat worden als marketinggoeroe’s voorspellen, is de kans groot dat we toch weer advertenties zullen gaan zien.

 

Haken en ogen

Natuurlijk gaat een introductie van een nieuwe app altijd gepaard met wat mankementen. Vooral als miljoenen mensen tegelijk accounts willen aanmaken, posts willen delen én vrienden willen uitnodigen voor de app. Ook hebben een aantal bekende mensen, zoals Max Joseph de app ontdekt.

Op de site van VERO staat op dit moment de volgende melding:

“We are experiencing higher than normal load. We are working to resume normal service as soon as possible”

De laadtijd van de app is op dit moment erg traag. We kunnen er wel vanuit gaan dat de knappe koppen in Amerika deze bugs binnen no-time hebben verholpen.

VERO geeft het volgende aan in de voorwaarden:
“As a thank you to our first million users, we are waiving their annual subscription fee, for life”

Hieruit kan je opmaken dat de app binnenkort geld gaat kosten. Dit is ook een nadeel ten opzichte van de overige big 4: Snapchat, Instagram, Facebook en LinkedIn, die allemaal gratis te gebruiken zijn.

 

Voeg je bij de eerste miljoen gebruikers!

Zelf denk ik dat VERO niet een app is die zomaar overwaait. Ik vind dat VERO perfect inspeelt op alle behoeften van mensen anno 2018. Daarnaast is de app prachtig vormgegeven (dat vind ik dan weer leuk hè;)). Kijk voor wat kiekjes van de app onder deze blog.

Denk je nou, ik moet er snel bij zijn want ik wil VERO gratis gebruiken?! Download de app dan gratis voor iOS en Android. Als je de app hebt gedownload en denkt, maar wie moet ik nou volgen? Typ dan eens Design Market in om te zien wat ik al heb gedeeld.